Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Έδεσσα: Οι νέες τεχνολογίες για την τουριστική ανάπτυξη

Ένα σημαντικό έργο ψηφιακής τεχνολογίας ξεκινά να υλοποιεί ο Δήμος Έδεσσας, με στόχο την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας.



Το έργο με τίτλο «Ψηφιακό ταξίδι στις υδάτινες διαδρομές της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Δήμου Έδεσσας» είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει δημιουργία πλατφόρμας ψηφιακής ξενάγησης στον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής, διαδραστική προβολή των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής και ψηφιακές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των επισκεπτών, όπως κάρτα επισκέπτη, ψηφιακό εισιτήριο και ηλεκτρονική ατομική ξενάγηση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προβολή και αξιοποίηση της Ζώνης Νερού της πόλης της Έδεσσας που οριοθετείται από τους Καταρράκτες και το Βαρόσι, ενώ σημαντικό πλαίσιο αναφοράς του έργου αποτελούν η λίμνη Βεγορίτιδα, ο παραδοσιακός οικισμός του παλαιού Αγίου Αθανασίου και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Το έργο με τίτλο «Ψηφιακό ταξίδι στις υδάτινες διαδρομές της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Δήμου Έδεσσας» αποτελεί ένα από τα στοιχεία του γενικότερου σχεδιασμού για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ έχει αλληλεπιδράσεις και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα με έργα που ήδη υλοποιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.