Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Γιαννιτσά: Δηλητηρίασαν μαζικά τα αδέσποτα, πριν την Γεωργική Έκθεση!

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Δια Του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης

ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Νικόλαου Ζήνδρου του Σπυρίδωνος, δικηγόρου Θεσσαλονίκης, οδός Προμηθέως αρ. 3, τηλ 6942525252

ΚΑΤΑ



κατά παντός υπευθύνου, συμμετόχου, φυσικού και ηθικού αυτουργού  θέλει  προκύψει κατα τις διενεργηθηθεισόμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις.


 Κρύα Βρύση, 26.08.2013

 κύριε Εισαγγελεύ,

Τυγχάνω ιδιοκτήτης ενός καθαρόαιμου σκύλου, φυλής  γερμανικού ποιμενικού με αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip) 98********12160 τον οποίον διατηρούσα στην πατρική  οικία η οποία βρίσκεται  στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, Κρύα Βρύση Γιαννιτσων.

Την 23η Αυγούστου ημέρα Παρασκεύη και περί ώρα 06:00 το πρωϊ, ο Παππούς μου, Νικολάος Ζήνδρος του Κωνσταντίνου, βγήκε συνοδεύοντας τον εν λόγω σκύλο  για τον συνήθη περίπατο    στην περιοχή «νέος συνοικισμός».
Μόλις έφτασε αντίκρυσσε το φρικτό θέαμα πολλών σκύλων -πιθανότατα αδεσπότων-  να ψυχοραγούν με σπασμούς και αφρούς στο στόμα.

Ήταν προφανές ότι είχε γίνει μαζική ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) οπότε αμέσως πήρε τον σκύλο  και κατευθυνθηκε προς το σπίτι.

Κατα την επιστροφή, συνάντησε ένα όχημα-φορτηγάκι  του Δήμου Πέλλας, το οποίο περισυνέλεγε πτώματα δηλητηριασμένων σκύλων, οι δε επιβαίνοντες  τον ερώτησαν αν είδε πουθενά πτώμα σκύλου προκειμένου να το παραλάβουν και αυτό.

        Ωστόσο, μόλις έφτασε στο σπίτι και δικός μας σκύλος, εμφάνισε  συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης όπως διάρροια, αφρώδεις εμετούς, τρόμο και  σπασμούς. Αμέσως αντιληφθήκαμε ότι  κατάπιε και αυτός δόλωμα οπότε  του χορηγήσαμε το ενδεδειγμένο αντίδοτο για τέτοιες περιπτώσεις «ΑΤΡΟΠΙΝΗ» καθώς και ισχυρή ενδοφλέβια αντιβίωση, πλην όμως, λόγω  των ισχυρότατων δόσεων δηλητηρίου που περιείχε, ο σκύλος κατέληξε εν μέσω σπαρακτικών πόνων.

        Το βράδυ της ίδιας ημέρας βγήκα στην πλατεία του χωριού και διαπίστωσα ότι ήταν ευρέως γνωστή στους κατοίκους  η μαζική θανάτωση σκύλων που συνετελέσθη  και μάλιστα ανέφεραν ότι ανάλογα συμβάντα λαμβάνουν χώρα πάντοτε παραμονές των  εκδηλώσεων του καρναβαλιού και της γεωργικής εκθέσεως.

 Σημειωτέον ότι την  27η Αυγούστου και ημέρα Τετάρτη  εγκαινιάζεται η  «26η Γεωργική Έκθεση Κρύας Βρύσης» σε τοποθεσία πλησίον του νέου συνοικισμού…

Κύριε Εισαγγελεύ,
Η ανοχή της δημόσιας θέας διάσπαρτων ψυχοραγούντων σκύλων  προσβάλει βάναυσα όλους μας.   Εν όψει δε  της στυγνότητας, της μαζικότητας που αυτή έλαβε χώρα,  της μεγάλης απαξίας που ενέχει η πράξη   καθώς και των  περίεργων συμπτώσεων  που τη συνοδεύουν, η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί επισταμένως.


ΕΠΕΙΔΗ  τα ανωτέρω περιγραφόμενα περιστατικά συνιστούν κατά συρροή τέλεση     σοβαρότατων ομοειδών  πλημμελημάτων.

ΕΠΕΙΔΗ τα εν λόγω αδικήματα είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενα και, ως εκ τούτου,  πρέπει να διερευνηθεί και ο λόγος για τον οποίον ουδείς υπάλληλος εξ αυτών   που έλαβαν γνώση, δημοτικός ή άλλος, δεν ενήργησαν ως είχαν υποχρέωση κατά το άρθρο 37 του ΚΠΔ.



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Μηνύω τούτους και αιτούμαι τη κατά νόμον παραδειγματική τιμωρία τους για παράβαση των άρθρων 16 και 20 του Νόμου 4039/2012 καθώς και όποιο τυχόν αδίκημα ήθελε προκύψει κατά την προανάκριση που θα διενεργηθεί.
Δηλώνω ότι παρίσταμαι  ως πολιτικώς ενάγων για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστην  για το ποσό των 44 ευρώ επιφυλασσόμενος όπως διεκδικήσω το υπόλοιπον  στα πολιτικά δικαστήρια.

Αντίκλητο και πληρεξούσιο δικηγόρο μου διορίζω τον Θεοδωρίδη Ευστάθιο του Κλεάνθους, Δικηγόρο Γιαννιτσών.

Μετά της οφειλομένης τιμής
ο  Μηνύων

Το email αυτό έφτασε σήμερα στο adespoto.gr από τον κ. Νικόλαο Ζήνδρο.
Είναι πράγματια αρρωστημένο το πώς ορισμένοι άνθρωποι δεν θεωρούν λύση την περίθαλψη αδέσποτων και το πρόγραμμα στειρώσεων αλλά...την μαζική δηλητηρίαση ''για να καθαρίσει ο τόπος'' κάθε φορά που περιμένουν...επισκέπτες, συνήθεια που έχουμε δει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας!

ΝΤΡΟΠΗ!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: dimos@giannitsa.gr

Τηλέφωνο: 2382350-808

adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.