Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το CERN δεν θα φέρει τη συντέλεια, αποφάσισε γερμανικό δικαστήριο

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Μίνστερ, στη δυτική Γερμανία, έθεσε στο αρχείο την προσφυγή μιας γυναίκας, η οποία ζητούσε να σταματήσουν οι δραστηριότητες του CERN, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών, γιατί θα μπορούσαν να φέρουν το τέλος του κόσμου.



Η ενάγουσα, μια Γερμανίδα που ζει στην Ελβετία, ήθελε να απαγορευτούν οι έρευνες του CERN, η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Γενεύη. Το CERN διαθέτει τον μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο, ο οποίος χρησιμοποιείται από τους επιστήμονες στην έρευνά τους για την ανακάλυψη της προέλευσης του σύμπαντος, καθώς αναδημιουργεί τις συνθήκες, που εμφανίστηκαν αμέσως μετά το «Μπιγκ Μπανγκ».

Όμως, το δικαστήριο έκρινε υπέρ των επιστημόνων «η πλειοψηφία των οποίων κρίνει ότι το CERN δεν συνιστά κίνδυνο». Έβαλε, έτσι, οριστικά στο αρχείο την προσφυγή της Γερμανίδας, η οποία είχε επιχειρήσει και το 2010 να σταματήσει το CERN, προσφεύγοντας, τότε, στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι, με τα πειράματά τους για τη «σκοτεινή ύλη», οι επιστήμονες μπορεί να δημιουργήσουν μικρές μαύρες τρύπες, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν στην καταστροφή της Γης, «καταπίνοντάς την».

Από αμιγώς επιστημονική και θεωρητική άποψη, υπάρχουν, πράγματι, ψήγματα αληθείας στον ισχυρισμό αυτό, που δεν είναι ολότελα αβάσιμος· η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων, όμως, που περνάνε τη ζωή τους μελετώντας τέτοια φαινόμενα ακριβώς, αποδίδει τόσο λίγες πιθανότητες σε κάτι τέτοιο να συμβεί, που όχι μόνον «τείνουν στο μηδέν», αλλά μάλλον πιθανότερο θα ήταν η συντέλεια να έρθει από κάποιον άλλο λόγο, όπως, για παράδειγμα, το φτάρνισμα ενός γιγάντιου κοτόπουλου… ας πούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.