Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΑΧΕΠΑ Έμεινε από στεντ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν αναφορές καθηγητή της Ιατρικής στο ΑΧΕΠΑ ότι το νοσοκομείο δεν έχει καρδιακά εμφυτεύματα, επειδή διαγωνισμός προμηθειών που έγινε «μπλοκαρίστηκε» από εταιρεία με δικαστική απόφαση.







Οι γιατροί κρούουν σήμα κινδύνου για τους ασθενείς του νοσοκομείου, καθώς τονίζουν ότι η κατάσταση είναι οριακή για την υγεία αλλά και για τη ζωή τους, εάν δεν βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα.

Χθες ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής, αφού παρέλαβε την επιστολή του διευθυντή της Α’ πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ Ιωάννη Στυλιάδη, ζήτησε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στον πταισματοδίκη να καλέσει για καταθέσεις τόσο τον καθηγητή όσο και τους υπεύθυνους προμηθειών του νοσοκομείου και τους εκπροσώπους των εταιρειών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο ανθρώπου.

Ο δεύτερος διαγωνισμός επρόκειτο να ξεκινήσει τον περασμένο Αύγουστο, αλλά προέκυψε εμπλοκή με μία εταιρεία που κατέθεσε ένσταση επί της διαδικασίας με ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα εκδικαστούν στο τέλος Οκτωβρίου. Μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει προμήθεια του υλικού.

«Υπάρχει πρόβλημα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να περιμένουμε. Μας έμειναν μόνο 45 στεντς, τα οποία είναι για τους εμφραγματίες που προσέρχονται στην εφημερία του νοσοκομείου μας. Η κλινική μας εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Ελλάδα κι αυτά τα στεντς ήταν απόθεμα από το καλοκαίρι, οπότε έκλεισε το καρδιολογικό ιατρείο. Δυστυχώς, πλέον εξυπηρετούμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά και δεν κάνουμε προγραμματισμένες επεμβάσεις», εξηγεί ο κ. Στυλιάδης και προσθέτει ότι αν δεν γίνει άμεσα προμήθεια υλικών, τότε δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες ούτε καν για τα επείγοντα περιστατικά. Επιπλέον, δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστούν εξωσυμβατικά τα υλικά αυτά και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν ευθύνες σε όλο το φάσμα τους, ακόμη και για το ενδεχόμενο οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των διαγωνισμών προμηθειών στεντς να έγιναν καθυστερημένα, με ευθύνη του υπουργείου, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στον χώρο της υγείας.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.