Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επαναφορά στην καθαριότητα για το ΑΠΘ

Σύμφωνα με το ιστολόγιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση-σύσκεψη των Υπουργών Εργασίας και Παιδείας, με εκπροσώπους των εργαζομένων και τη πρυτανεία του ΑΠΘ για να συζητηθεί η εκ νέου η θεσμική επίλυση του προβλήματος των εργολαβιών στο ΑΠΘ.



Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ αποδέχθηκαν την πρόταση της Διοίκησης και θα φροντίσουν για την ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας στον τομέα της καθαριότητας, όπως ήδη γίνεται με τον τομέα της ασφάλειας.




Προτεραιότητα θα έχουν στον καθαρισμό οι σχολές υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική, κι ιδιαίτερα οι κλινικές και τα εργαστήριά τους, που έχουν και το σημαντικότερο πρόβλημα. Σκοπός, να να επανέλθει το πανεπιστήμιο σε στοιχειώδες επίπεδο υγιεινής.

Την ίδια στιγμή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί σε αποφασιστική στήριξη του αγώνα των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ.

"850 απλήρωτες οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο από την αδίστακτη πολιτική του Υπ. Παιδείας και του τρικομματικού εφιάλτη της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ" αναφέρει σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

"Οι ηρωικές κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ βρίσκονται στην πιο κρίσιμη στιγμή για την έκβαση μιας μάχης που αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των πληττόμενων φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η καταβολή των δεδουλευμένων και η μόνιμη και σταθερή εργασία εκφράζει όλο τον κόσμο της εργασίας που στη συντριπτική πλειοψηφία του υφίστανται την εργοδοτική τρομοκρατία και τη γενοκτονική πολιτική των μνημονίων των συγκυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η δικαίωση των αιτημάτων κάθε τμήματος εργαζομένων που παλεύει αποφασιστικά και μέχρι τέλους συμβάλλει καθοριστικά στην αυτοπεποίθηση όλου του λαού και την πολιτική προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της επιβολής μιας άλλης πορείας χωρίς μνημόνια, χρέος, ΕΕ και απολύσεις".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.