Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Βιολογικά γεωργικά προϊόντα: παρέμβαση BΙΟ Ελλάς και ΔΗΩ για ψευδείς βεβαιώσεις

Οι Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΒΙΟ Ελλάς και ΔΗΩ , με αφορμή την εύρεση παραποιημένων βεβαιώσεων, που είχαν κατατεθεί σε κατά τόπους Δ/νσεις Γεωργίας για την ένταξη στα προγράμματα επιδότησης του Υ.Α.Α.Τ. τονίζουν τη σημασία της αξιοπιστία των συστημάτων πιστοποίησης στον κλάδο της Βιολογικής Γεωργίας.



Όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δύο φορείς “η Βιολογική Γεωργία αποτελεί πρόταση ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, και εστιάζει σε συστήματα παραγωγής φιλικά προς το περιβάλλον που δίνουν προτεραιότητα στην υγεία, στη διατροφή, στον καταναλωτή και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Τα βιολογικά προϊόντα, πριν φτάσουν στον καταναλωτή είχαν και έχουν αυστηρό έλεγχο για την τελική τους πιστοποίηση και αυτή η αρχή αποτελεί προτεραιότητα και είναι αδιαπραγμάτευτη!

Από συστηματικό διασταυρωτικό έλεγχο των δύο Οργανισμών Πιστοποίησης εντοπίσθηκαν περιπτώσεις παραποιημένων βεβαιώσεων για τις οποίες έχουν γίνει οι προβλεπόμενες νομικές ενέργειες έναντι των εμπλεκομένων, οι οποίοι πέραν του κινήτρου των ίδιων συμφερόντων δυσφήμισαν την αξιοπιστία και την επαγγελματική φερεγγυότητα του βιολογικού κλάδου.

Ταυτόχρονα έχουν ενημερωθεί εγκαίρως οι αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρξουν ενέργειες κατά αρμοδιότητα.

Από την πλευρά των Οργανισμών καταδικάζεται κάθε ενέργεια που βάλλει την αξιοπιστία της βιολογικής γεωργίας”.


Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.