Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Άρνισσας

Από το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε με απόφαση του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ το έργο της κατασκευής της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και του δικτύου αποχέτευσης της Άρνισσας. Το έργο εντάσσεται στο Μέτρο 2.11 του ΕΠΕΡΑΑ με προϋπολογισμό 5.638.900 € και θα έχει ως φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑ Έδεσσας.
Πιο αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό της Άρνισσας και αγωγού προσαγωγής των λυμάτων στην μονάδα επεξεργασίας, συνολικού μήκους 11.060 m, καθώς και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων δυναμικότητας 5.100 ι.κ. η οποία θα κατασκευαστεί δυτικά του οικισμού στη θέση «Σαούλ» και σε απόσταση 1,4 km περίπου από το κέντρο του. Τα επεξεργασμένα λύματα θα διατίθενται βαρυτικά σε παρακείμενο ρέμα σε απόσταση 950 m ανατολικά από το χώρο της εγκατάστασης.

Η ένταξη του έργου δρομολογήθηκε σε σύσκεψη που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη στις 28-3-2011 στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων παρουσία των Δημάρχων του νομού υπό τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων και υπεύθυνο του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ανδρεαδάκη, καθώς το έργο είχε πλήρη μελετητική ωριμότητα, αφού οι σχετικές μελέτες είχαν ήδη ετοιμαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Βεγορίτιδας.

«Το έργο είναι ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας, καθώς χωροθετείται  στην ευαίσθητη οικολογικά περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας, η οποία έχει ενταχθεί και στο δίκτυο προστασίας Natura 2000 και από την κατασκευή του αναμένεται να μειωθεί σημαντικά το φορτίο των ρύπων που καταλήγει στη λίμνη, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της ποιότητας των νερών της λίμνης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής της Άρνισσας», δήλωσε με αφορμή την εξέλιξη αυτή η βουλευτής Θ. Τζάκρη.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.