Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα της προέδρου της Α ΕΛΜΕ Πέλλας για το Πολυτεχνείο

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως οι κοινωνίες προχωρούν μπροστά και αν χρειαστεί πρέπει να έρχονται σε ρήξη και να ανατρέπουν κάθε πολιτική που δρα σε βάρος τους.


Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 μας καλεί, εδώ και  4 τέσσερις δεκαετίες, να παλέψουμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, καταδικάζοντας  τις δυνάμεις που τα προωθούν και τα στηρίζουν.

 Είμαστε απέναντι και ενάντια σε κάθε πολιτική και πολιτικό που απειλεί τα Δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων, τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, την Αξιοπρεπή Διαβίωσή μας, την Ανάπτυξη, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε πολιτική  που απειλεί το Δημόσιο Σχολείο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τη Δωρεάν Παιδεία.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε απόπειρα κατάλυσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τα εκβιαστικά διλλήματα που προβάλλονται απ’ το πολιτικό σύστημα και έχουν ως μόνο σκοπό τη χειραγώγηση και υποταγή μας.

Με συνέπεια στα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου απορρίπτουμε τις πολιτικές των μνημονίων, οι οποίες οδήγησαν στο κλείσιμο σχολείων, στην αποπομπή εκπαιδευτικών από τα σχολεία,  στο γκρέμισμα των ονείρων της νέας γενιάς, στο μαρασμό του δημόσιου σχολείου,στη χειραγώγηση και υποταγή του εκπαιδευτικού και του μαθητή, στην ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην ιδιωτικοποίηση του πιο σημαντικού κοινωνικού αγαθού, της παιδείας.

Θέλουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές περήφανους και ανυπότακτους και όχι ραγιάδες, τυφλούς εκτελεστές  αυτών των πολιτικών.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις  μαθητικές οργανώσεις και  όλες τις οργανώσεις πολιτών, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης και πολιτισμού, να διαχύσουν το νόημα του Πολυτεχνείου και το πνεύμα της απαλλαγής απ’ οποιαδήποτε ξένη εξάρτηση. Καλούνται να διατρανώσουν το πνεύμα αντίστασης σε κάθε χώρο.

Σήμερα, πρέπει, ακόμη πιο μαχητικά, να διεκδικήσουμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, με ελευθερία και λαϊκή κυριαρχία.

Σήμερα, τιμάμε όσους έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι και δίνουμε υπόσχεση ότι κάθε μέρα θα τους τιμάμε με τους αγώνες μας για την ελευθερία και την κοινωνική προκοπή.

Σήμερα,μέρα  μνήμης και αγώνα πρέπει να βροντοφωνάξουμε για ακόμη μία φορά:

ΌΧΙ στην πολιτική εξάρτησης και υποταγής των μνημονίων
ΌΧΙ στην εγκληματική πολιτική που βιώνουμε
ΌΧΙ στην καταρράκωση της εκπαίδευσης
ΝΑΙ στα οράματα του Νοέμβρη του ‘73
ΝΑΙ στην εθνική ανεξαρτησία
ΝΑΙ στη λαϊκή κυριαρχία
ΝΑΙ  στη δημόσια  δωρεάν παιδεία για όλους.

Δουλγερίδου Μαριάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.