Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Νέα ευρεία συνάντηση αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ενόψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη

Νέα ευρεία συνάντηση ενόψει της νομοθετικής πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση για τον αγροτικό τομέα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Πέλλας, στην Έδεσσα.


Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης και συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου και Σκύδρας κα. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής του Δήμου Αλμωπίας κ. Στέφανος Αβραμίκας και ο αντίστοιχος του Δήμου Έδεσσας κ. Τάκης Γιώγας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Τρύφων Τσαντάκης, καθώς και εκπρόσωποι των βουλευτών, των Ομάδων Παραγωγών, Αγροτικών Ενώσεων, Συνεταιρισμών και Συλλόγων της Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε ότι «τα χρήματα που εισπράττει το κράτος από τον πρωτογενή τομέα είναι πολλαπλάσια από αυτά από τον τουρισμό και, αν θέλουμε να υπάρξει αναζωογόνηση της οικονομίας, απαιτείται η ανάπτυξη και όχι ο αφανισμός του αγροτικού τομέα».

Οι Δήμαρχοι, όπως και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισαν ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και λογικά και η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών. Οι εκπρόσωποι των αγροτών επισήμαναν ότι για να μπορέσει να εισπράξει φόρους το κράτους, οι αγρότες θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένα έσοδα. Ήδη με τις τελευταίε ρυθμίσεις μεγάλο ποσοστό αγροτών αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές και τον φόρο εισοδήματος.

Η συμμετοχή των εκπροσώπων των αγροτών και των τοπικών αρχών και φορέων ήταν ιδιαίτερα δυναμική και η συζήτηση επεκτάθηκε σε όλα τα κρίσιμα οργανωτικά αλλά και ουσιαστικά θέματα. Κατά τη διάρκειά της συνάντησης τέθηκε ένα πλαίσιο αρχών και στόχων, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι θέσεις των αγροτών της Π.Ε. Πέλλας, να εξειδικευτούν τα αιτήματά τους και να προωθηθούν κατάλληλα στην κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοδωρίδης, έκλεισε την συνάντηση αναφέροντας ότι «έχει αναπτυχθεί μία μεγάλη δυναμική γύρω από τις θέσεις και τα αιτήματα των αγροτών και υπάρχουν επεξεργασμένες προτάσεις και λύσεις που μπορούν να εγγυηθούν το βιώσιμο μέλλον της γεωργίας και κτηνοτροφίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει αναλάβει πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες και προωθεί και άλλες δράσεις καινοτομίας και εξωστρέφειας, καθώς και την ενδυνάμωση των αγροτικών οργανώσεων».

Καθώς οι αγρότες θεωρούν ότι είναι σημαντικό να ενημερωθούν προσωπικά οι βουλευτές της Π.Ε. Πέλλας για τις θέσεις των αγροτών και να συζητήσουν μαζί τους τις εξελίξεις, δρομολογείται η πραγματοποίηση νέας συνάντησης εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.