Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Εορτασμός «Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας»

Ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμήν των Αποστράτων» πραγματοποιήθηκε χθες (15.06.2014) το πρωί, στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης).



Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας (Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου). Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Αθηναγόρας της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ημαθίας, Ταξίαρχος κ. Νικόλαος ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν η βουλευτής Ημαθίας Κα ΜΠΑΤΣΑΡΑ Γεωργία, ο Μέραρχος Βέροιας, Υποστράτηγος κ. Αντώνιος ΝΟΜΙΚΟΣ, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής ΚΟΥΓΚΑΣ Διονύσιος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς. Στην τελετή χοροστάτησε ο πατήρ Αρσένιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Κιλκίς, Αστυνομικός Διευθυντής ΣΑΝΔΡΟΣ Θωμάς, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν ο βουλευτής Κιλκίς κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Γεώργιος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Έδεσσας και ακολούθως στη Λέσχη του Αστυνομικού Καταστήματος. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης, Αστυνομικός Διευθυντής ΚΟΛΟΜΒΟΣ Παντελεήμων, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν ο βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης ΤΖΑΜΤΖΗΣ, η βουλευτής Πέλλας Κα ΤΖΑΚΡΗ Θεοδώρα, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Πέλλας και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της Πόλης.

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. Στην τελετή χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάο Πάολο Βραζιλίας κ.κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Εδέσσης Συρίας κ.κ. Ρωμανός.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Πιερίας, Αστυνομικός Διευθυντής ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ Αθανάσιος, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας κ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ Κωνσταντίνος, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Κα ΜΑΥΡΙΔΟΥ Σοφία, ο Υποδιοικητής της XXIV Τ/Θ Ταξιαρχίας, Συνταγματάρχης ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, ο Διοικητής Κ.Ε.Δ.Α. Σκοτίνας, Σμήναρχος ΜΠΟΥΤΣΕΛΗΣ Δημήτριος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Πύραρχος ΠΑΠΑΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ Γεώργιος, ο Λιμενάρχης Λ.Σ. Κατερίνης, Υποπλοίαρχος ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πιερίας κ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας κ. ΦΩΤΗΣ Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Πιερίας, κ. ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών – Τοπικής Διοίκησης Πιερίας κ. ΔΕΛΛΑΣ Χρήστος και εκπρόσωποι δικαστικών αρχών, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών. Στην τελετή χοροστάτησαν ο πατήρ Ανδρέας και ο πατήρ Αναστάσιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Σερρών, Ταξίαρχος κ. Αριστοτέλης ΜΑΝΩΛΑΣ, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Θεόφιλος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ Ιωάννης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Πέτρος και ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, Συνταγματάρχης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος.

Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και ακολούθως στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Στην τελετή χοροστάτησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πατήρ Αντώνιος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης, Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς και επίτιμοι και απόστρατοι αστυνομικοί και λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής κ. Δημήτριος ΖΑΓΓΙΛΑΣ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χαλκιδικής κ. ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ Ιωάννης, ο Πρόεδρος της International Police Association (Ι.Ρ.Α.) κ. ΠΑΠΑΣ Βασίλειος και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Στις τελετές που έλαβαν χώρα, αναγνώσθηκε το εορταστικό μήνυμα του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου, Δημήτριου Τσακνάκη και πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ορισθέντες Αξιωματικούς, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της καθιέρωσης του εορτασμού της χθεσινής ημέρας, προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τους άρρητους δεσμούς που υφίστανται μεταξύ του εν ενεργεία προσωπικού και των τελευταίων.

Η «Ημέρα προς Τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» είναι ημέρα που η Πολιτεία καθιέρωσε με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εορτάζεται κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, για την επιβράβευση, ενθάρρυνση και αναγνώριση της προσφοράς των αποστράτων αστυνομικών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα για να τιμάται η πολυετής προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο Σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.