Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Καταδικάστηκαν δύο γιατροί για θάνατο βρέφους στην Έδεσσα

Φυλάκιση 30 μηνών και 20 μηνών, με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σε δύο γιατρούς του νοσοκομείου Έδεσσας, καθώς κρίθηκε πως ευθύνονται για το θάνατο ενός βρέφους, ηλικίας 6 μηνών


Ποινή φυλάκισης 30 μηνών και 20 μηνών, με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα σε δύο γιατρούς του νοσοκομείου Έδεσσας, για το θάνατο ενός βρέφους, ηλικίας 6 μηνών, που παρουσίαζε πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, αθώωσε την τρίτη γιατρό που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Οι γιατροί στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αποποιήθηκαν τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι έπραξαν στο ακέραιο το ιατρικό τους καθήκον. Η μητέρα κατέθεσε με συγκίνηση ότι ενημέρωσε τους κατηγορούμενους πως το παιδί παρουσίαζε  δυσκοιλιότητα καθώς δεν είχε ενεργηθεί για τέσσερις συνεχόμενες μέρες και ήταν ανήσυχο κατά τις νυχτερινές ώρες κατά τις οποίες έκλαιγε συνέχεια.

Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το Φεβρουάριο 2006, οι δύο απ' τους γιατρούς, η μία ειδικευόμενη παιδίατρος και ο άλλος παιδίατρος - επιμελητής Α, εφημέρευαν στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Έδεσσας, δεν προέβησαν έγκαιρα σε διάγνωση και την ενδεδειγμένη χειρουργική αντιμετώπιση της ασθένειας του βρέφους που ήταν το μεγάκολο- διάταση του εντέρου.

Ο τρίτος, ειδικευόμενος γιατρός γενικής ιατρικής, είχε εφημερία στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής κλινικής, ακολουθώντας τις οδηγίες των παιδιάτρων που είχαν εξετάσει το βρέφος τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει σ' αυτό ένα βρεφικό κλύσμα, το οποίο όμως δεν είχε αποδώσει.

του Μάρκου Γεωργίου voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.