Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Δραστηριότητες Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει πορεία από το Άνω Λουτράκι στην κορυφή Σοκόλ ( Γεράκι ) με υψόμετρο 1.827 μέτρα.


Η πορεία μας στην αρχή γίνεται σε δασικό δρόμο (τον οποίο μπορούμε να τον κάνουμε και με αυτοκίνητο για λιγότερες ώρες πορείας). Στην αρχή το μονοπάτι μας οδηγεί σε πυκνά δάση Οξιάς, με μέτρια κλίση.


Στην συνέχεια το δάσος γίνεται μικτό (πλατύφυλλα - κωνοφόρα), και η θέα προς την οροσειρά του Βόρα και του φαραγγιού των Λουτρών Λουτρακίου είναι μαγευτική.

Ακολουθούμε τα κίτρινα σημάδια μέχρι και την κορυφή. Λίγο πιο πάνω συναντάμε μονοπάτι που στρίβει αριστερά για την κορυφή Κιλιντέρκα, εμείς όμως συνεχίζουμε την ανηφορική μας πορεία χωρίς να αλλάξουμε κατεύθυνση μέχρι την κορυφή Σοκόλ (1827 μ.) ακριβώς στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Σκοπίων.

Η Συνολική χρονική διάρκεια διαδρομής είναι: 4.30 - 5 ώρες,(μέσο πεζοπορικό περπάτημα).
Χαρακτηρισμός πορείας: ΜΕΤΡΙΑ

Τηλέφωνα για πληροφορίες:Μυλωνάς Αλέξανδρος:6945425524 & Τζώτζης Χρήστος:6980173410. Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου.Η ώρα θα ανακοινωθεί την Τετάρτη το βράδυ.


Διανυκτέρευση και Ορειβασία στο Γράμμο


Το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας θα βρεθεί στο Γράμμο, το τέταρτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, στα 2520 μέτρα.

Το Σάββατο θα διαμείνουμε σε Ορειβατικό Καταφύγιο/Ξενώνα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Πρόκειται για γραφικό ορεινό οικισμό 400 κατοίκων, με πλακόστρωτα δρομάκια σε υψόμετρο 1430 μέτρων. Η διαδρομή ως την Αετομηλίτσα θα είναι περίπου 3 - 3:30 ώρες, μέσω Εγνατίας.

Την Κυριακή θα εξορμήσουμε για την κορυφή Τσούκα Πέτσικ (2520μ) σε μια διαδρομή που ακολουθεί την κορυφογραμμή της οροσειράς του Γράμμου και έχει απαράμιλλη θέα προς το Σμόλικα, την Τύμφη και άλλα βουνά της περιοχής.

Η ορειβατική διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 7 με 8 ώρες συνολικά, ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας και χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ισίδωρος Ιωαννίδης: 6976979137

Αλέξανδρος Μυλωνάς: 6945425524

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.