Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της ΔΗΚΕΠΑΠ

Τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων του δήμου Πέλλας, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.),  κ. Ηλιάνας Λαγομάτη.


Η φετινή έκθεση περιλαμβάνει εξαιρετικά έργα από πηλό, χαλκό, τέμπερες και λάδια, βιτρώ και ψηφίδα, τα οποία κατασκεύασαν μικρά παιδιά και ενήλικες που συμμετέχουν στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. κ. Λαγομάτη, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «ακόμη μια χρονιά γεμάτη δημιουργία, χρώμα και φαντασία στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια της ΔΗΚΕΠΑΠ ολοκληρώθηκε και η σημερινή έκθεση αποδεικνύει την σπουδαία δουλειά που έγινε». Όπως σημείωσε η κ. Λαγομάτη, «τα Κ.Ε. λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια και απευθύνονται σε συμπολίτες μας που έχουν δίψα για καλλιτεχνική δημιουργία και ίσως ονειρεύονται να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα, αλλά και σε αυτούς που θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Σπουδαστές και δάσκαλοι συμμετέχουν με ευαισθησία, στη διεργασία της αποκάλυψης των κρυφών δεξιοτήτων του καθενός και αποκαλύπτουν  μέσα από τον πειραματισμό και την έρευνα, τεχνικές, υλικά και θεωρητικά στοιχεία που σίγουρα θα βοηθήσουν και θα αναδείξουν νέα ταλέντα».

Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ επισήμανε ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη των Κ.Ε. με νέα τμήματα καθώς η δίψα για μάθηση τόσο σε μικρούς καλλιτέχνες, όσο και σε ενήλικες είναι αστείρευτη. «Η χρονιά που φέτος ολοκληρώθηκε αποκαλύπτει και πάλι νέες ιδέες και διάθεση για δημιουργία, αλλά και επαγγελματικές κατασκευές. Είναι αλήθεια πως τα Κ.Ε. αποτελούν ένα καταφύγιο ομορφιάς. Εμείς από την πλευράς μας, στηρίζουμε τον θεσμό αυτό και η επιθυμία μας είναι να συνεχιστεί να λειτουργεί για πολλά χρόνια ακόμη. Το αποτέλεσμα είναι και φέτος εξαιρετικό», κατέληξε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά της σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές των Κ.Ε.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για την μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και την άριστη δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Πέλλας θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια αυτή που προβάλει την τέχνη και δημιουργεί ταλέντα.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι στις 10.00 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.