Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ημερίδα για την ανακύκλωση στην Έδεσσα παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η ανακύκλωση αποτελεί μία επένδυση για την τοπική κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές


Η δεύτερη προγραμματισμένη ημερίδα για την ανακύκλωση και, ειδικότερα, το πιλοτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης» για την ανακύκλωση των τηγανελαίων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποιήθηκε (12/3) στην Έδεσσα.

Διοργανωτές είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων)  και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών-Συντονιστής Φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Απορρίμματα τα χρήσιμα άχρηστα» σε συνεργασία με την εταιρία Ionian Recycle.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος αγροτικής καθαριότητας, πρασίνου και ποιότητας ζωής του Δήμου Έδεσσας κ. Τραϊανός Γιόντης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Δημόκριτος Μανδάλης, οι Διευθυντές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και αρκετοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης, κυρίως ως μία μακροπρόθεσμη επένδυση για την τοπική κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές. Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε ακόμη στην εμπειρία του ως Δήμαρχος Κρύας Βρύσης, όταν είχε αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Βιολογικής Επεξεργασίας αστικών λυμάτων και προϋπόθεση για την αποτελεσματική  λειτουργία της ήταν η μη διοχέτευση τηγανελαίων στο δίκτυο αποχέτευσης των νοικοκυριών (μία κακή πρακτική στην εξάλειψη της οποίας στοχεύει η ανακύκλωση των τηγανελαίων).

Η ημερίδα συνεχίστηκε με ειδικές εισηγήσεις για το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης απορριμμάτων, τα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων στην Πέλλα, τις δράσεις και δυνατότητες ανακύκλωσης στις σχολικές μονάδες και, ειδικότερα, πρακτικές οδηγίες για την εφαρμογή του προγράμματος «Αρχιμήδης» από στελέχη των φορέων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση.

Ο κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων θα κλείσει την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαρτίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ημερίδα, στα Γιαννιτσά, στην αίθουσα πληροφόρησης Νέων του Δήμου Πέλλας και ώρα έναρξης 12.00μ.μ.

Οι σχολικές μονάδες και ενδιαφερόμενοι φορείς ή ομάδες πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης» για την εγκατάσταση ειδικού κάδου σε χώρο ευθύνης τους, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6980673889-6980116798, 6948648314 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ionianrecyclehellas@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.