Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Δανίας στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Την Πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα κ. Mette Knudsen  δέχθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στις 5 το απόγευμα, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα της εφαρμογής του «Καλλικράτη» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπογράμμισε την ανάγκη εξάλειψης της γραφειοκρατίας, ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική αποκέντρωση στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. «Οι αιρετές Περιφέρειες χρειάζονται διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, χρειάζονται αρμοδιότητες και κονδύλια για να εργαστούν απρόσκοπτα για την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των πολιτών», τόνισε ο κ. Δ. Ψωμιάδης.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην τουριστική πολιτική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή της περιοχής και υπογράμμισε την ανάγκη να διαφημίσουν τα ξένα ΜΜΕ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι φυσικές ομορφιές της χώρας μας στο εξωτερικό, με στόχο να ανατραπεί η ενισχυθεί η θετική εικόνα της Ελλάδας και να τονωθεί ο τουρισμός. Ο κ. Ψωμιάδης μίλησε για την επικείμενη αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις σκανδιναβικές πρωτεύουσες και εξέφρασε τις προσδοκίες του για αύξηση των Σκανδιναβών τουριστών προς την Κεντρική Μακεδονία.

Από την πλευρά της, η Πρέσβειρα της Δανίας Mette Knudsen επέδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση και τη λειτουργία των αιρετών Περιφερειών. Επίσης, η Πρέσβειρα της Δανίας εξέφρασε τη βούληση να συνδράμει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού, ώστε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να γίνει περισσότερο γνωστή και προσβάσιμη ως τουριστικός προορισμός στους Δανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.