Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Womex 12

Με την τελετή λήξης, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα τρία βραβεία της Womex 12, έπεσε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η αυλαία της μεγάλης έκθεσης των μουσικών του κόσμου.
Το καλλιτεχνικό βραβείο (Artist Award) της διοργάνωσης απέσπασε το συγκρότημα «Värttinä» από τη Φινλανδία, που το 2013 συμπληρώνει 30 χρόνια πορείας, έχει στο ενεργητικό του δεκατέσσερα άλμπουμ αλλά και τη δημιουργία της μουσικής για το μιούζικαλ «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών».

Στην κατηγορία της επαγγελματικής υπεροχής (Professional Excellence Award) η διάκριση απονεμήθηκε στον  καλλιτεχνικό διευθυντή, ακτιβιστή, μουσικό και παραγωγό Alexander «Sasha» Cheparukhin από την Ρωσία.

Τέλος με το βραβείο της καλύτερης δισκογραφικής εταιρείας (Label Award) τιμήθηκε η γαλλική ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία της world music «Lusafrica», που έχει έδρα το Παρίσι.

Την προηγούμενη ημέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την επιθυμία η Womex 12 να πραγματοποιηθεί στο μέλλον ξανά στη Θεσσαλονίκη, καθώς «όλα κύλησαν ομαλότατα», όπως είχε ήδη επισημάνει η υπεύθυνη επικοινωνίας της γερμανικής εταιρείας Piranha - Womex Anna Potzsch.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
Η 18η διοργάνωση ενσωμάτωσε σημαντικές πρωτιές, όπως η λειτουργία συνολικά οκτώ σκηνών με 61 συναυλίες από καλλιτέχνες 50 διαφορετικών χωρών.

Εξάλλου σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές στην έκθεση συμμετείχαν 2.200 εμπορικοί επισκέπτες από 1.200 εταιρείες από 90 χώρες, 570 μάνατζερ και 310 παραγωγοί, 730 διοργανωτές συναυλιών και φεστιβάλ, 490 εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών, εκδοτών και διανομέων μουσικής, 330 δημοσιογράφοι από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, στους οποίους περιλαμβάνονται 160 διεθνείς ραδιοφωνικοί παραγωγοί, 600 εταιρείες-εκθέτες από 40 χώρες σε 245 περίπτερα, 61 συναυλίες με 350 καλλιτέχνες από 50 χώρες σε συνολικά οκτώ σκηνές και 70 ομιλητές από σχεδόν 30 χώρες, οι οποίοι αποτέλεσαν το πάνελ 20 διαφορετικών διαλέξεων.

Τη σκυτάλη από τη Θεσσαλονίκη παίρνει για το 2013 το Κάρντιφ της Ουαλίας, με την εκπρόσωπό του Eluned Haf, που παραβρέθηκε στη φετινή διοργάνωση, να απευθύνει πρόσκληση προς όλη τη μουσική βιομηχανία να βρεθεί στη Womex του επόμενου έτους (23-27/10/2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.