Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το επόμενο «password» σας θα είναι ο χτύπος της καρδιάς σας

Τι θα λέγατε αν είχατε έναν υπολογιστή, κινητό ή ταμπλέτα που να μπορεί να «αντιλαμβάνεται» την παρουσία σας, όχι με τη βοήθεια κάποιου password αλλά αναγνωρίζοντας τους χτύπους της καρδιάς σας, ακουμπώντας στη συσκευή απλά τα… δάκτυλά σας.




Πέρα από την ευκολία χρήσης, σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι, σε αυτή την περίπτωση, να «χακάρει» κάποιος το λογαριασμό σας ή να χρησιμοποιήσει την αγαπημένη σας συσκευή χωρίς την «έγκρισή» σας.

Η Φωτεινή Αγραφιώτη, μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, αναφέρει σχετικά με αυτή την τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από την Bionym: «Με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος, οι υπολογιστές αναγνωρίζουν τους ανθρώπους από τους καρδιακούς τους παλμούς. Όχι ακριβώς από τον ρυθμό της καρδιάς τους, αλλά από την πραγματική μορφή των χτύπων της καρδιάς τους (που για τον καθένα μας είναι μοναδική)».

Ακούγεται ενδιαφέρον και σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μία τέτοια εξέλιξη στις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.