Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν από τη Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τα φαρμακεία θα εξυπηρετούν από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.



Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι «η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ. αποφάσισε, τα φαρμακεία να άρουν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

Όμως κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο παραμένουν:

• H πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία
• Ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλιών χρεών

Για τα θέματα αυτά οι Φαρμακοποιοί εμμένουν , ζητούν  την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το Υπουργείο υγείας στις επόμενες ημέρες. Για τα ζητήματα αυτά άλλωστε υπήρξε και η διαφωνία μεταξύ των φαρμακευτικών συλλόγων.

Μετά από πολλές ώρες διαφωνιών και εντάσεων μεταξύ των πιο σκληροπυρηνικών Φαρμακοποιών, που υποστηρίζουν τη συνέχιση της χορήγησης φαρμάκων χωρίς πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και των μετριοπαθών, που βλέπουν ως θετικό βήμα την ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος και την αποπληρωμή του Ιουνίου, οι εκλέκτορες του ΠΦΣ εμφανίστηκαν διχασμένοι.

Αποτέλεσμα ήταν 70 να ταχθούν υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων και 64 υπέρ της συνέχισης. Το, έστω και οριακό, αποτέλεσμα σημαίνει πως ο ΠΦΣ καλεί τους Συλλόγους να αρχίσουν από Δευτέρα τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση. Πρόκειται όμως για πρόταση και έτσι υπάρχουν φαρμακευτικοί σύλλογοι που δεν προτίθενται να ξεπαγώσουν την πίστωση και να θέσουν το θέμα σε Γενική Συνέλευση, μεταξύ αυτών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.


Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να επαναλάβει τις κινητοποιήσεις, εάν από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αθήνας συνεχίζει να μην χορηγεί φάρμακα με πίστωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ/ newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.