Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πως οι παρέες σας επηρεάζουν την εξέλιξή σας

Υπάρχει μια σοφή και πρακτική ρήση: «Είστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων που περνάτε τον περισσότερο χρόνο μαζί τους».
Κρατήστε αυτό στο μυαλό σας και προσπαθήστε να το αναλύσετε. Δείτε τους ανθρώπους, τους οποίους συναναστρέφεστε περισσότερο, δείτε τις ζωές τους, τις συνήθειές τους. Δείτε πόσο επηρεάζουν τη δική σας ζωή.



Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια για τους περισσότερους. Έχοντας τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σας, μπορείτε να ξεπεράσετε όλα αυτά πολύ πιο εύκολα και να βγείτε πιο δυνατοί. Να πετύχετε τους στόχους σας. Οι σωστοί άνθρωποι δίπλα σας είναι λαχείο. Ανάλογα με το ποιος θα «σας κάτσει», είτε στην προσωπική και την επαγγελματική είτε στη φιλική σας ζωή, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη και την πορεία σας για την επίτευξη των ονείρων σας.

Αν περιτριγυρίζεστε από λάθος ανθρώπους, τότε… τη βάψατε, και αυτό είναι πιο σοβαρό από όσο ακούγεται.
Η εξέλιξή σας έχει να κάνει άμεσα με τις σχέσεις σας. Μια κακή προσωπική σχέση, όχι μόνο δεν αφήνει περιθώρια για προσωπική ανάπτυξη, σταματάει και κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας, άρα όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς πολυτέλειες.

Μια κακή φιλική σχέση σας κρατάει σε χαμηλά επίπεδα, είτε από φθόνο και μετριότητα, είτε από απλή δειλία από την πλευρά του άλλου μέλους. Ποτέ δεν θα σας ενθαρρύνει να πάτε παρακάτω, να δοκιμάσετε αυτά που θέλετε και να πετύχετε.
Μια κακή επαγγελματική σχέση εννοείται πως απλώς θα σας καταστρέψει.

Αν οι άνθρωποι γύρω σας είναι θετικοί, μόνο τότε έχετε περιθώρια να εξελιχθείτε και να κυνηγήσετε τους στόχους και τα όνειρά σας.
Δεν θα σας σταματήσουν, θα σας ενθαρρύνουν, θα σας συμβουλέψουν αμερόληπτα, βασιζόμενοι στο δικό σας καλό και μόνο.

Ρίξτε μια ματιά λοιπόν στους 5 (ή και λιγότερους) ανθρώπους, τους οποίους συναναστρέφεστε περισσότερο σε καθημερινή βάση. Δείτε τις ζωές τους. Είναι αυτές που θα ήθελαν να είναι; Παλεύουν για να τις κάνουν έτσι; Ή απλώς έχουν παραιτηθεί από τα πάντα;

Η δική σας η ζωή είναι ο μέσος όρος των δικών τους. Αν βλέπετε πως ούτε η δική τους, αλλά ούτε και η δική σας βαδίζει εκεί που θέλετε, μήπως είναι καιρός να αλλάξετε τις επιρροές σας; Απλώς σκεφτείτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.