Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Με "λουκέτο" απειλείται και η μαιευτική - γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας

Σήμερα, και ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια, η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί σημαντικά, το κράτος και συγκεκριμένα οι τακτικές του Υπουργείου Υγείας αλλά και οι ίδιες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, υποβαθμίζουν το σύστημα υγείας της χώρας. Οι πολίτες μένουν χωρίς επαρκή περίθαλψη και η γέννηση ενός παιδιού καταντά πλέον ρίσκο σε ορισμένους Νομούς.



Με “λουκέτο” απειλείται και η μαιευτική - γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας. Τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκε σημαντικός αριθμός ιατρών και παράλληλα έχουν παγώσει οι προσλήψεις, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες ιατροί να μην επαρκούν για την κάλυψη των εφημεριών τις κλινικής για ολόκληρο τον μήνα.

Οι ασθενείς, οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι έγκυες, αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλο νοσοκομείο με κίνδυνο για τις ίδιες και τα βρέφη εξαιτίας του πολύτιμου χρόνου που χάνεται και βέβαια λόγω της αλλαγής του θεράποντος ιατρού.

Η μαιευτική – γυναικολογική κλινική έχει απαξιωθεί πλήρως και τελικά οδηγείται σε κατάργησή της  ή στην καλύτερη περίπτωση σε συγχώνευση με το αντίστοιχο τμήμα άλλου νοσοκομείου.

Το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας καταγγέλλει αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και ρωτά την διοίκηση των διασυνδεδεμένων  νοσοκομείων Έδεσσας-Γιαννιτσών εάν η κατάρρευση της μαιευτικής – γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Έδεσσας γίνεται βάση σχεδίου, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η κατάργησή της και η συγχώνευσή της με την αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου της πόλης των Γιαννιτσών. Δηλώνει επίσης, ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας μέσω περικοπών και συγχωνεύσεων, για να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό και υποδομές και να εξασφαλιστεί η επαρκής και ασφαλής λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου για τις ανάγκες των κατοίκων.

«ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ»
Σωματείο εργαζομένων ΓΝ Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.