Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Προκλητικός ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην περιοδεία του στη Θράκη

Στη Θράκη περιόδευσε  ο Πρόεδρος του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί και σε κάθε ομιλία του σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη προκάλεσε με τις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για 'Τούρκους της Θράκης' και διατρανώνοντας την τουρκική ταυτότητα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης.



Ο αρχηγός του κόμματος MHP, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως λίκνο των ‘Γκρίζων Λύκων’, ήρθε στη χώρα μας οδικώς από την Αδριανούπολη με πολυμελή συνοδεία (πάνω από 20 άτομα).

Αρχικά επισκέφθηκε το Μεγάλο Δέρειο, όπου τον υποδέχτηκαν εκατό περίπου μουσουλμάνοι της περιοχής στην αυλή ενός καφενείου, όπου και μίλησε αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Γνωρίζω πως η "τουρκική" μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα στην παιδεία, στην άρνηση της ταυτότητας της και στην αναγνώριση του μουφτή. Ήρθαμε εδώ για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα και να κάνουμε ενέργειες για να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά».

Στη συνέχεια βρέθηκε στο χωριό Φιλλύρα στη Ροδόπη ενώ επισκέφτηκε τον τάφο του Σαδίκ Αχμέτ, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Ροδόπης.

Ο κ. Μπαχτσελί μιλώντας στα ΜΜΕ έκανε για ακόμη μία φορά προκλητικές δηλώσεις αναφέροντας ότι «ο Σαδίκ Αχμέτ πάλεψε για τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας παρά τις μαύρες δυνάμεις που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να δυσκολέψουν τη ζωή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Εν τω μεταξύ είχε επαφές με μειονοτικούς παράγοντες και με τον  ψευδομουφτή της Κομοτηνής αλλά και της Ξάνθης, όπου και μετέβη στη συνέχεια.

Του επεφύλασσαν όμως ιδιαίτερη υποδοχή, καθώς περίπου 40 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί  στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της Τουρκίας και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.ΠΗΓΗ:e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.