Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στον ΥΠΑΑΤ το αίτημα διαμαρτυρίας των κερασοκαλλιεργητών του Δ.Δ. Βρυττών Δήμου Έδεσσας


Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του πασοκ Ν. Πέλλας κ. Βασίλης  Γιουματζίδης, μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα διαμαρτυρίας  των κερασοκαλλιεργητών  του Δ.Δ. Βρυττών  του Δήμου Έδεσσας, για  δίκαιη επανεκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη και πρωτοφανή χαλαζόπτωση η οποία έπληξε τα αγροκτήματα της περιοχής στις 17 Μαΐου του 2011.

Την έντονη αντίδραση των  κερασοκαλλιεργητών  προκάλεσαν οι εκτιμήσεις  του ΕΛΓΑ, οι οποίες τους κοινοποιήθηκαν στις 22/03/2012, και οι οποίες δεν ανταποκρίνονται  στο μέγεθος της πραγματικής ζημιάς, καθώς σύμφωνα με τους πληγέντες αγρότες και σύμφωνα μάλιστα με τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων (γεωπόνοι ΕΛΓΑ κτλ)   οι ζημιές από το χαλάζι ήταν ολοκληρωτικές.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο βουλευτής, το οποίο χρήζει άμεσης και ουσιαστικής λύσης, γιατί βάσει των ανωτέρω δεδομένων που επικρατούν, προκύπτει και το ζήτημα της οικονομικής δυσπραγίας, στο οποίο θα περιέλθουν οι παραγωγοί, καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου, έχοντας ήδη υποστεί μεγάλη απώλεια του εισοδήματος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.