Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Σημαντικές παραστάσεις και φέτος το καλοκαίρι στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών

Πολύ σημαντικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν και φέτος το καλοκαίρι από τον Δήμο Πέλλας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών.


Η έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων θα γίνει την Δευτέρα 16 Ιουνίου, στις 9.15΄ το βράδυ, με την θεατρική παράσταση «ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ», του αμερικανού πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις. Πρωταγωνιστεί ο Γρηγόρης Βαλτινός, μαζί με τον Κλέων Γρηγοριάδη, τη Ρένια Λουιζίδου και την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου Δυο γυναίκες, δύο άντρες, δυο ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει τον σύνδεσμο. Οι συνέπειες αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα.

Το «Δείπνο με φίλους» το οποίο ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό κοινό με τεράστια επιτυχία πριν δεκατρία χρόνια, έχει τιμηθεί με Βραβείο Πούλιτζερ (2000), με το Βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, κ.α. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος έχει κάνει και την απόδοση μαζί με τη Μαριλένα Παναγιωτοπούλου.

Επίσης, να σημειωθεί ότι μέσα στον Ιούνιο, εκτός των άλλων θα παρουσιαστούν στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών δύο ακόμη σημαντικές θεατρικές παραστάσεις: Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στις 9.15΄ το βράδυ, θα δοθεί η θεατρική παράσταση «ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ». Παίζουν οι ηθοποιοί Λάμπρος Φισφής  Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Βαγιάτας, Γιάννης Σαρακατσάνης και Γιώργος Αγγελόπουλος.


Οι κωμικοί της γνωστής και επιτυχημένης από πλευράς ακροαματικότητας σειράς του Mega, θα έρθουν στα Γιαννιτσά για μια παράσταση γεμάτη γέλιο, αυτοσχεδιασμό, επίκαιρα αστεία, παιχνίδια και αμεσότητα με το κοινό, το οποίο συμμετέχει με τον τρόπο του στο όλο δρώμενο.

Την Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 9.30΄ το βράδυ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ».
Παίζουν  οι ηθοποιοί: Τάσος Παλαντζίδης, Ιωάννα Δελάκου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Κατερίνα Μηλιώτη, Παναγιώτης Τσίτσας, Αντώνης Καλογήρου, Δημοσθένης Χριστόπουλος. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης πρόκειται να παρουσιάσει  για το καλοκαίρι του 2014, σε όλη την Ελλάδα και για όλη την οικογένεια, τη θεατρική παράσταση «Ο Μαγεμένος Αυλός», με κοστούμια εποχής, βασισμένο στο ομώνυμο αριστούργημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Ένα διαχρονικό, συμβολικό παραμύθι όπου κεντρικό του θέμα είναι η δύναμη της αγάπης, της αλήθειας, και η αναζήτηση των μεγάλων ιδανικών. Επίσης, συγκρούονται το Καλό με το Κακό, η Αλήθεια με το Ψέμα, το Φως με το Σκοτάδι.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 16 Ιουλίου, στις 9.30΄ το βράδυ, θα παρουσιαστεί μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ», σε διασκευή του Γιώργου Κιμούλη & του Πιτσιρίκου, βασισμένη στη μετάφραση του Κ.Χ.Μύρη, με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Δημήτρη Πιατά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι: Φαίη Ξυλά (Γυναίκα), Θανάσης Αλευράς (Αγάθων), Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (Θεράπων) Δημήτρης Ραφαήλος (Κλεισθένης), και Χάρης Χιώτης (Τοξότης). Τους πλαισιώνει 14μελής γυναικείος χορός.

Για πληροφορίες σχετικά με τις παραστάσεις, αλλά και για όλες τις εκδηλώσεις του Ιουνίου, μπορείτε να ενημερώνεστε από το 2382084381 (κ. Βάσω Πασσαλή).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.