Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δραστηριότητες Ορειβατικού Συλλόγου Αριδαίας

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει πεζοπορία από την περιοχή Τουρκολίβαδο μέχρι την κορυφή Άσπρος Σβώλος.


Ξεκινάμε από την τοποθεσία «Τουρκολίβαδο» σε υψόμετρο περίπου 1770μ. που βρίσκεται μετά τα καλύβια του Γιαννακούλα και λίγο πριν φτάσουμε στο χ/κ Καϊμάκτσαλαν και είναι στα δεξιά του δρόμου όπως ανεβαίνουμε τον δρόμο ερχόμενοι από Κερασιά. Απο την στάνη που συναντάμε στα δεξιά μας ξεκινάει η πορεία μας. Το μονοπάτι είναι ομαλό και με λίγη υψομετρική διαφορά 520 μέτρα μέχρι την Σκληρή Πέτρα που έχει ύψος 2.150μ. Αυτή θα είναι η πορεία της Πρώτης ομάδας και θα είναι συνολικά 5 ώρες, 6.500μ.

Η Δεύτερη ομάδα δεν θα πάει στην κορυφή της Σκληρής Πέτρας και θα συνεχίσει το μονοπάτι με ΒΔ κατεύθυνση. Περνάμε 2 απομεινάρια από στάνες στα δεξιά μας και μετά από περίπου μία ώρα και κάτι φτάνουμε στην περιοχή Λάντερ όπου υπάρχει παρατημένο άρμα από έναν πόλεμο. Λίγο παραπάνω έχει κολωνάκι των συνόρων. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση Β ΒΑ και φτάνουμε σε μισή ώρα στην κορυφή Άσπρος Σβώλος στα 2370μ. Το μονοπάτι δεν είναι σηματοδοτημένο, είναι όμως εμφανές και λέγεται πως ήταν στρατιωτικός δρόμος παλιά. Οι ώρες πορείας για την δεύτερη ομάδα θα ειναι 2:30 ώρες πιο πολύ από την πρώτη ομάδα, 7:30 ώρες περίπου.

Tηλέφωνα για πληροφορίες: 
Χάρης Νικολαΐδης: 6942 609 794. Αρχηγός για την ομάδα για την κορυφή Άσπρος Σβώλος.
Χρήστος Τζώτζης: 6980 173 410. Αρχηγός για την ομάδα που θα φτάσει μέχρι την Σκληρή Πέτρα.
Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του συλλόγου στις 7:30 το πρωί της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.