Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης

Συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου στο γραφείο του στο Διοικητήριο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.


Η επίσκεψη του κ. Καράογλου εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε ο Υπουργός στην Πέλλα και συναντήσεων με στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Το θέμα της συζήτησης ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και η προώθηση των σημαντικών έργων που διεκδικούνται καθώς επίσης και ενημέρωση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πέλλα, κυρίως στο οδικό της δίκτυο. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης των παρακάμψεων Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών και στη σύνδεση της Πέλλας με την Εγνατία Οδό. Μάλιστα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρέδωσε στον κ. Υπουργό υπόμνημα με τις ενέργειες που έχουν γίνει σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για τα έργα των παρακάμψεων καθώς επίσης και επιστολή σχετικά με την αδήριτη ανάγκη οδικής σύνδεσης της Π.Ε. Πέλλας με την Εγνατία Οδό.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο από την Π.Ε. Πέλλας με τον κ. Θεοδωρίδη να υπογραμμίζει ότι μέχρι την τελευταία αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ενταχθούν σε αυτό όλα τα ήδη δημοπρατημένα έργα της Π.Ε. Πέλλας.  Στο σημείο αυτό ο κ. Θεοδωρίδης επισήμανε την αναγκαιότητα και τη σημασία της προώθησης των έργων που θα συνδράμουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πέλλας.

Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρίδη για την υποδοχή και τη φιλοξενία, τόνισε ότι η Πέλλα είναι μια Περιφερειακή Ενότητα που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με το οδικό δίκτυο. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «οι δύο Περιφερειακές Ενότητες σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες χρειάζονται οικονομική ενίσχυση, άμεσα, για τη βελτίωση του οδικού δικτύου είναι η Πέλλα και η Δράμα». Επίσης, αναφέρθηκε σε πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αρχές Οκτωβρίου και αφορά εγκαίνια μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην τοπική κοινότητα Καρυδιάς του Δήμου Έδεσσας με τη συμμετοχή σωματείων και οργανώσεων από την ευρύτερη περιοχή της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος, συζητήθηκαν και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.


Παρόντες ακόμη στη συνάντηση ήταν οι κ.κ. Βουλευτές Ι. Τζαμτζής, Δ. Σταμενίτης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μ. Ζωγράφου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πέλλας κ. Στ. Τοπάλογλου και ο Γεν. Γραμματέας της ΝΟΔΕ Πέλλας κ. Κ. Μπαρμπαγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.