Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ποιοι απεργούν σήμερα

Σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις
Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων σε κάποια ΜΜΜ στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαθμώνος, κατά του πολυνομοσχεδίου. Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια. Επίσης, με εντολή της αστυνομίας παραμένουν κλειστοί από τις 09:30 οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Στις 19:00 ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διοργανώνουν και δεύτερο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με την συμμετοχή καλλιτεχνών που θα δώσουν συναυλίες. Αύριο αναμένεται να κορυφώσει τις κινητοποιήσεις της και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Προβλήματα σήμερα στις μετακινήσεις λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων σε ορισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, χωρίς τρένα θα παραμείνει όλη η χώρα σήμερα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, που αναμένεται να επηρεάσει και ορισμένα αυριανά δρομολόγια. Παράλληλα τα δρομολόγια του μετρό θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και δεν θα φτάνουν έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω της κινητοποίησης των σιδηροδρομικών.

Από τις 9 π.μ.- 9 μ.μ. θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ καθώς οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας τους. Κανονικά θα κινηθούν όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), καθώς οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση μέσω του συλλαλητηρίου και όχι με απεργίες ή στάσεις εργασίας. Προβλήματα θα σημειωθούν σε πτήσεις από και προς ορισμένα περιφερειακά αεροδρόμια λόγω της στάσης εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας).

Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις, μετά και τις πρόσφατες επίσημες ανακοινώσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το σχέδιο κινητικότητας προσωπικού των νοσοκομείων. Ετσι, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν σήμερα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές Μονάδες και ΕΚΑΒ μετά τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για 24ωρη απεργία. Σημειώνεται ότι ειδικά για τη διαθεσιμότητα στον χώρο της Υγείας οι ομοσπονδίες των νοσοκομειακών γιατρών και του λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων προγραμματίζουν νέα απεργία για την Τετάρτη 24 Ιουλίου. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει καλέσει τους γιατρούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας σε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν την επιβολή του clawback (αυτόματη επιστροφή χρημάτων όταν διαπιστώνεται υπέρβαση δαπάνης) σε διαγνωστικά εργαστήρια και ιδιωτικές κλινικές, αλλά και στις νέες ποινές σε παραβάτες εμπλεκομένους στην Υγεία.


Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.