Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Σημαντική μείωση του αριθμού των εργαζομένων του ΕΣΥ το πρώτο πεντάμηνο του 2013

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης, από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι τον Μάιο του 2013, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αριθμεί 4006 εργαζόμενους λιγότερο.
Ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 το εργατικό δυναμικό του ΕΣΥ ανέρχονταν σε 94.208 εργαζόμενους, το Μάιο του 2013 μειώθηκε στους 90.214.



Είναι γεγονός ότι οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και οι δύσκολες συνθήκες εργασίας που επικρατούν σε Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, οδηγούν σημαντικό αριθμό εργαζομένων είτε σε συνταξιοδότηση, είτε σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Η τάση φυγής που δημιουργείται στο ΕΣΥ σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τη μη αναπλήρωση του προσωπικού που αποχωρεί, διογκώνει το πρόβλημα που υπάρχει όσον αφορά την στελέχωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Η επαρκής στελέχωση των υγειονομικών ιδρυμάτων είναι σημαντικός παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία τους καθώς και για την παροχή ποιοτικών υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Συνεπώς η πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού  αποτελεί μονόδρομο για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.