Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Έδεσσα: Παρεμβάσεις στο Βαρόσι

Παρεμβάσεις για την ανάδειξη της παραδοσιακής συνοικίας του Βαροσίου πραγματοποιεί ο Δήμος Έδεσσας, με βασικό στόχο τον περιορισμό του φαινόμενου της στάθμευσης  οχημάτων –ακόμη και μεγάλων- στους δρόμους και τους ακάλυπτους χώρους της περιοχής.


Το προσδοκόμενο αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις είναι το Βαρόσι να αποτελέσει έναν φιλικό χώρο για τους πεζούς κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και να τονιστεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της συνοικίας.

Στο πλαίσιο αυτό διαμορφώθηκαν χώροι πρασίνου στην οδό Μακεδονομάχων και θα τοποθετηθούν γλάστρες παραδοσιακού χαρακτήρα που δεν θα επιτρέπουν τη στάθμευση, βελτιώνοντας την αισθητική του χώρου.

Παράλληλα, συντηρήθηκε ο περιβάλλων χώρος και βάφτηκε η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, που με τον τρόπο αυτό αναδείχθηκε σε ένα ακόμη αξιοθέατο της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις στο Βαρόσι γίνονται μετά από συνάντηση που έχει ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου με τους κατοίκους και το Σύλλογο της συνοικίας, ενώ προγραμματίζονται και άλλες δράσεις για την ανάδειξη του παραδοσιακού της χαρακτήρα και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.