Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Μαζική κινητοποίηση των ΑμεΑ την Τρίτη

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, η ΕΣΑμεΑ, η οποία διοργανώνει κινητοποιήσεις σε όλα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της χώρας για τις 11 το πρωί της Τρίτης. Στην Αθήνα, η κινητοποίηση στην Αθήνα θα γίνει έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.


Η ΕΣΑμεΑ τονίζει πως «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες

 άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή». Και προσθέτει:
«Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.