Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επίδομα θέρμανσης: αλλαγές στα κριτήρια – Μπαίνει και το υψόμετρο

Την αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης,  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και η συνολική αξία των ακινήτων που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος, ώστε να διευρυνθεί η βάση των πολιτών που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης.

Επιπλέον, χθες  κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η εφορία θα λαμβάνει υπόψη και το κριτήριο του υψομέτρου που βρίσκεται η πρώτη κατοικία του φορολογούμενου.

Σχετική αναφορά έκανε το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, ωστόσο θεωρείται ότι η εισαγωγή αυτού του κριτηρίου είναι τεχνικά δύσκολη και θα απαιτήσει χρόνο.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες ενημερώνονται ηλεκτρονικά μέσω της ΓΓΠΣ (τηλ. 210-4803131) αν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης ή όχι, όμως προς το παρόν η ηλεκτρονική εφαρμογή δεν έχει ανοίξει για τον πολύ κόσμο αλλά μόνο για τους διαχειριστές των πολυκατοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.