Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Δελφινοθεραπεία» στο Νότιο Ισραήλ

Συνεχίζονται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών οι προβολές διακεκριμένων ντοκιμαντέρ μια εκδήλωση που διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά το Cine Doc. Το ντοκιμαντέρ που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 20.00 τιτλοφορείται «Dolphin Boy», είναι γαλλο ισραηλινής συμπαραγωγής και αναφέρεται σε μια ανορθόδοξη μέθοδο θεραπείας.





Για να βοηθήσει τον γιό του Μοράντ να ξεπεράσει το ισχυρό μετατραυματικό σοκ που πέρασε ως θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές του, ένας άραβας πατέρας στο Νότιο Ιραήλ επιλέγει μια εναλλακτική μέθοδο θεραπείας με τη βοήθεια δελφινιών. Η θεραπεία έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Eιλάτ του νοτίου Ισραήλ και μετά από ένα συγκινητικό ταξίδι θεραπείας και αυτογνωσίας τριών μηνών μαζί με τα δελφίνια, ο Morad ξεκινάει και πάλι να μιλάει.

Η ταινία που περιλαμβάνει πολλές υποβρύχιες λήψεις, παρακολουθεί την εξέλιξή του Moράντ επί τρία χρόνια και το βαθύ δέσιμο με τον πατέρα του, στην οποία συνέβαλλε η σχέση του με τα δελφίνια. Μια αληθινή ιστορία για το πόσο εύθραυστη είναι η ψυχική μας υγεία, πόσο πολύτιμη η αγάπη, αλλά και πόσο θαυματουργή η θεραπευτική δύναμη της φύσης.

Η διάρκειας 56' λεπτών ταινία, σκηνοθετήθηκε από του Ντάνι Μένκιν και τον Γιόναταν Νιρ, ενώ η προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο υποστηρίζεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην  Ελλάδα.

Παράλληλα το «Dolphin Boy» θα προβάλλεται στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 14.10.2012), Ολύμπιον - Αίθουσα Παύλος Ζάννας (7.10.2012), Μουσείο Κινηματογράφου / Tαινιοθήκη Θεσσαλονίκης (10.10.2012), Θέατρο Λιθογραφείο / Πάτρα (10.10.2012), Brave New World / Λευκωσία και Cine-Μαθήματα / Χανιά.

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.