Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις ΑμεΑ σε 37 πόλεις

«Η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ, η μακροχρόνια αναμονή "φυλακισμένων" ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και η αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους προετοιμάζει την κοινωνική ευθανασία τους», αναφέρει η ΕΣΑΜΕΑ σε ανακοίνωσή της.


«Υπό το βάρος αυτής της κατάστασης που αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας η ΕΑΜΕΑ καλεί σε πανελλήνια κινητοποίηση διαμαρτυρίας τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στα θέματα που αφορούν την αναπηρία έξω από κάθε διεύθυνση ΚΕΠΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους θα γίνει έξω από τη διοίκηση του ΙΚΑ στην οδό Σωκράτους και Αγ. Κωνσταντίνου, στις 11:00 και θα συνεχίσει με πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια ώρα πρόκειται να ξεκινήσουν ανάλογες συγκεντρώσεις σε Ιωάννινα, Λαμία, Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη, Αγρίνιο, Πάτρα, Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καβάλα, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Αγιο Νικόλαο, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Ερμούπολη, Καρλόβασι και Βαθύ.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΕΣΑμεΑ θα προσέλθουν στην αυριανή τους συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους και να συζητήσουν τη δέσμευση που έχουν λάβει ότι τα ΑμεΑ θα εξαιρεθούν και πάλι από τις νέες μειώσεις.

Συγχρόνως, τα φορολογικά ζητήματα των ΑμεΑ, θα έχουν την ευκαιρία να τα συζητήσουν στη συνέχεια με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, με στόχο να διατηρηθεί το εισόδημα των ατόμων με αναπηρία σταθερό μπροστά στις αυξανόμενες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.