Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Πέλλας

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 17/06/2013 το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Πέλλας.Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος-Πρασίνου-Καθαριότητας. Η καταπολέμηση γίνεται με τη  μέθοδο της προνυμφοκτονίας, εγκεκριμένη μέθοδο που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια για την πρόληψη και την καταπολέμηση των κουνουπιών.


Τα συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν ψεκασμούς σε όλο τον αστικό ιστό του Δήμου Πέλλας, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν  το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκεύασμα που χρησιμοποιείται (Oprah 15sc) είναι μη τοξικό και δεν επιφέρει βλάβες στους ανθρώπους και στα ζώα.

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος βρέθηκε στις περιοχές των ψεκασμών και δήλωσε: ¨Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην χώρα μας επανεμφάνιση μεταδιδόμενων ασθενειών από τα κουνούπια. Το συστηματικό και έγκαιρο  πρόγραμμα καταπολέμησης αποτελεί το σημαντικότερο μέσο για την πρόληψη των νόσων που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Εν τούτοις παρατηρήθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από τις αρμόδιες αρχές. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Πέλλας με δική του πρωτοβουλία και με ίδιες δαπάνες ξεκίνησε πρόγραμμα ψεκασμών στην περιοχή, προκειμένου να προστατευθούν οι δημότες από την όχληση των κουνουπιών και από τον κίνδυνο μετάδοσης  ασθενειών¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.