Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόσκληση σε έκθεση καλλιτεχνικών έργων για την Αλμωπία “Living history, Living nature”

Προς την ολοκλήρωση του οδεύει το πρόγραμμα καλλιτεχνικής δημιουργίας στο Δήμο Αλμωπίας, στα πλαίσια της πράξης “Living history, Living nature” που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας “Ελλάδα-Σκόπια”


Το δεκαήμερο πρόγραμμα ξεκίνησε την Τρίτη 26/08 και στοχεύει  στην αποκάλυψη του «genius loci» της Αλμωπίας, ή αλλιώς του πνεύματος του τόπου. Οι δεκαεννέα καλλιτέχνες εργάζονται ήδη στην Αλμωπία σε μια εντατική προσπάθεια απόδοσης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μέσω ποικίλων εκφραστικών μέσων και δημιουργώντας πρωτότυπα έργα με αφορμή συγκεκριμένους τόπους της περιοχής.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα εκτίθενται στην Αριδαία, και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο και την πρώην Λέσχη αξιωματικών Αριδαίας από τις 03 έως τις 05 Σεπτεμβρίου.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στις 20:30. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας, ο εναρκτήριος χώρος θα είναι το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.

Καλούνται όλοι οι δημότες και επισκέπτες του Δήμου Αλμωπίας στην εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία των καλλιτεχνών. Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Μεταξύ των καλεσμένων είναι ο κ. Lazar Kotevski, Δήμαρχος του εταίρου Δήμου Νόβατσι, η κα Liljana Hristova, Διευθύντρια του Bitola Museum και η κα Μυκονιάτη Άννα, επιμελήτρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-Σκόπια. 2007-2013» και εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση για τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.