Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει τους αγρότες για τη διάθεση των οπωροκηπευτικών

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας γίνεται γνωστό στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών ότι έχουν ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης της διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων.


Η στήριξη χορηγείται στα μέλη των οργανώσεων παραγωγών στον τομέα των οπωροκηπευτικών που έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με το άρθρο 154 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013, καθώς και στους παραγωγούς που δεν είναι μέλη των οργανώσεων αυτών.

Ειδικότερα, τα μέτρα που προβλέπονται αφορούν εκτός από τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια και τα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά προϊόντα όπως μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, δαμάσκηνα, σταφύλια, ντομάτες κ.α.

Τα ανώτατα ποσά στήριξης εξαρτώνται από το είδος της διάθεσης (δωρεάν διανομή κ.α) και αναφέρονται στο παράρτημα XI του Καν (ΕΕ) 543/2011 και της επιτροπής και στο παράρτημα I του Καν (ΕΕ) 932/2014. Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καταβάλλεται στον παραγωγό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Πέλλας στα τηλέφωνα: Έδεσσα: 2381351398, Αριδαία: 2384021330, Σκύδρα: 2381089324, Γιαννιτσά: 2382084412.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.