Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης εγκαινίασαν το 4ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας  από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Εσθονίας κ.κ. Στέφανος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Εξοχότατος Dr. Martin Ladislau Salamon, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα, Μιχάλης Καραμάνης, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Έδεσσας κ. Σεραφείμ Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διευθυντής 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τρύφων Μαυροπαλιάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας κ. Αναστάσιος Δίου, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Έδεσσας και Πρόεδρος του «ΕΥ ΖΗΝ» κα. Μαρία Βλάχου – Κατσάρα, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Έφη Ταμβίσκου, η Διευθύντρια του 4ου νηπιαγωγείου κα. Κατερίνα Κατσάκη, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί φορείς και πλήθος γονέων και κηδεμόνων των παιδιών.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Εσθονίας κ.κ. Στέφανος τόνισε στο χαιρετισμό του ότι το σχολείο που εγκαινιάζεται αποτελεί εστία εφοδιασμού των μικρών παιδιών και ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής της τοπικής κοινωνίας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δασκάλους στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στις σύγχρονες προδιαγραφές σύμφωνα με τις οποίες κατασκευάστηκε το έργο, στην πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου ενώ στάθηκε στην επιτυχή προσπάθεια και την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για έργα υποδομών στην Π.Ε. Πέλλας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα όλων των συναρμόδιων φορέων της Π.Κ.Μ. για την ολοκλήρωση των έργων όπως το 4ο νηπιαγωγείο Έδεσσας. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν γίνει σε 52 σχολικά συγκροτήματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αφορούν 15000 μαθητές. Τόνισε ότι στόχος του στρατηγικού σχεδιασμού είναι η βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας. Ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και αρμόδιο για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη για αγαστή συνεργασία που έχουν και την αποτελεσματικότητά του στην έγκαιρη υλοποίηση των έργων. Επίσης, ευχαρίστησε τους κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους, όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τον ανάδοχο του έργου για τη συνέπεια που επέδειξε στην τήρηση των προδιαγραφών και του χρονοδιαγράμματος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας «Το επόμενο διάστημα η παρουσία μας στην Πέλλα με έργα θα είναι ακόμα πιο έντονη»

Έπειτα, η κα. Ζωγράφου – Τσαντάκη με την ιδιότητα της Σχολικής Συμβούλου δήλωσε ότι η προσχολική αγωγή είναι σημαντικός φορέας για την μετέπειτα εκπαίδευση των παιδιών ενώ, με τη σειρά του ο κ. Τσαλικίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στην Πέλλα. Σε σύντομη δήλωσή του ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου.

Σημαντική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη ήταν η τιμητική διάκριση στο Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τρύφων Μαυροπαλιά για τη συνδρομή του και τη συνεργασία του στην ολοκλήρωση του νηπιαγωγείου.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα της ομιλίας του κ. Θεοδωρίδη:
«Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στα εγκαίνια. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν με την Περιφέρεια για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα εγκαίνια του 4ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ Νηπιαγωγείου Έδεσσας. Το Δήμο Έδεσσας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των έργων με αγωνία.

Όπως γνωρίζετε, οι διαδικασίες έγκρισης και υλοποίησης όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και απαιτητικές. Εργαζόμενοι με υπομονή, με συστηματικότητα και, κυρίως, με διάθεση να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, τα καταφέραμε.

Παραδίδουμε στην κοινωνία της Έδεσσας και στις επόμενες γενιές ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο. Έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών που θα στεγάσει και θα καλύψει τις ανάγκες για εκπαίδευση, μελέτη, δημιουργική απασχόληση και προσωπική ανάπτυξη μαθητών στην πιο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μπορώ να πω ότι έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε υψηλό επίπεδο. Αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο. Είναι το αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας μας. Με τους Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαμε και έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Με την ευκαιρία θα ήθελα, για άλλη μία φορά, να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω δημόσια.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας και σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα στις σχολικές υποδομές. Ο σχεδιασμός μας περιελάμβανε μάλιστα την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών με ορίζοντα τις προσεχείς δεκαετίες, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Το προσεχές χρονικό διάστημα εξάλλου, εγκαινιάζουμε δύο ακόμη σημαντικά έργα εκπαιδευτικών αναγκών.

Πρόκειται για το 9ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών και το 2ο δημοτικό σχολείο Αριδαίας. Με τον τρόπο αυτό, καλύπτουμε τις τρεις επαρχίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και δίνουμε παράλληλα το «στίγμα» της ισόρροπης ανάπτυξης.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω. Εύχομαι το 4ο Νηπιαγωγείο που εγκαινιάζουμε σήμερα  να έχει μία θετική συμβολή στην εκπαίδευση των μικρών μαθητών και να αποτελέσει ένα εργαστήριο δημιουργικότητας, έμπνευσης και εκπαιδευτικής καινοτομίας. Εύχομαι, επίσης, το νέο νηπιαγωγείο να στεγάσει πολλές δράσεις και εκδηλώσεις ανοικτές στους πολίτες και στην κοινωνία.

Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη ώστε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία, βελτιώνοντας συνεχώς την ποιότητα και το πολιτιστικό επίπεδο της ζωής μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.