Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Google έχει γενέθλια και «κερνάει» γλυκά και καραμέλες

Δεκαπέντε χρόνια παρουσίας συμπληρώνει σήμερα η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης Google και γιορτάζει με ένα παιχνιδιάρικο, διαδραστικό doodle.


Μπαίνοντας στην αρχική σελίδα εμφανίζεται το λογότυπο με μία τούρτα και μπαλόνια, καθώς και το σήμα του play.

Πατώντας ο χρήστης το play εμφανίζεται ένα κινούμενο αστέρι, το δεύτερο g της λέξης Google με δεμένα μάτια που κρατά ένα ρόπαλο και στα αριστερά δίνεται η οδηγία στο χρήστη να πατήσει το space bar (τη μεγάλη μπάρα στη βάση του πληκτρολογίου).

Το πάτημα της μπάρας κινεί το «g», που στοχεύει με το ρόπαλο το αστέρι. Οσο καλύτερα το χτυπήσει, τόσο περισσότερες καραμέλες βγαίνουν από μέσα του, ως κέρασμα για τα γενέθλια της Google. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει όσες φορές θέλει το παιχνίδι, μέχρι να πετύχει το καλύτερο δυνατό σκορ.

Η λειτουργία της Google ξεκίνησε στης 27 Σεπτεμβρίου του 1998 με στόχο να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει διαθέσιμες μέσω διαδικτύου.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε σαν μια κολεγιακή εργασία από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν το 1996 για μια μηχανή αναζήτησης.

Σήμερα η Google είναι μια από τις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης και οι φράσεις «γκουγκλάρω» ή «google it» έχουν γίνει ταυτόσημες με το «ψάχνω για πληροφορίες στο διαδίκτυο».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.