Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Αυτοψία από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στις περιοχές που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Οι υπηρεσίες μας στη διάθεση του ΕΛΓΑ ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας κ. Τρύφωνα Τσαντάκη και στελέχη της Διεύθυνσης πραγματοποίησαν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι χθες το απόγευμα (10/6).

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν κτήματα και αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλατάδων, Λιπαρού, Καλυβίων, Αρσενίου, Πετριάς, Σκύδρας, κ.ά. και προχώρησαν σε μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών, ενώ συνομίλησαν και με πολλούς παραγωγούς.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Κουνδουρά στην Τοπική Κοινότητα Αρσενίου,  προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και συντονισμός των υπηρεσιών για την άμεση προώθηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για τις αποζημιώσεις των παραγωγών. Για τη διευκόλυνση του έργου των ελεγκτικών υπηρεσιών και την επίσπευση των διαδικασιών, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι υπηρεσίες και το προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας μπορούν να συνδράμουν στο έργο του ΕΛΓΑ.

Εξάλλου, κλιμάκια γεωπόνων της Π.Ε. Πέλλας σάρωσαν τις πληγείσες περιοχές και τα συγκεντρωθέντα στοιχεία, μαζί με εκτιμήσεις για τις καταστροφές, πρόκειται να διαβαστούν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.