Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας: Ναι στις απεργιακές κινητοποιήσεις!!!

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαΐου 2013 στην Έδεσσα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των καθηγητών της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας (περιοχές των δήμων Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας), με μοναδικό θέμα την έγκριση της εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις εντός της...
περιόδου των πανελλαδικών εξετάσεων, ως αντίδραση για τα μέτρα της κυβέρνησης που υποβαθμίζουν την δημόσια εκπαίδευση και θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων καθηγητών.

   Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση προσήλθαν μαζικά δεκάδες καθηγητές, καταδεικνύοντας πως ο κλάδος, συναισθανόμενος το βάρος των ευθυνών του, είναι αποφασισμένος να κινητοποιηθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία κρίνεται το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης στην χώρα μας.

   Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθη μια ζωντανή, εποικοδομητική, γεμάτη επιχειρήματα, ανοιχτή και δημοκρατική συζήτηση. Εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων αλλά και απλά μέλη, έδειξαν την ανησυχία τους για τις επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος των καθηγητών από την κυβέρνηση, ενώ έγιναν προτάσεις και για πολλές άλλες δράσεις, πέρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

   Μετά από ψηφοφορία, η Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας ενέκρινε κατά πλειοψηφία (105 υπέρ, 84 κατά, 7 λευκά) την εισήγηση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από 20 Μαΐου έως 24 Μαΐου.   Αυθόρμητα, μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης, οι καθηγητές της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Έδεσσας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της δημόσιας παιδείας και κατά του αντιδημοκρατικού μέτρου της επίταξής τους, ενώ θα επαναλάβουν την πορεία, αυτή την φορά οργανωμένα, την Παρασκευή 17 Μαΐου, μετά την λήξη της εξεταστικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.