Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Σχεδιασμός άσκησης για την προστασία από Δασικές Πυρκαγιές με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013»

Μία σημαντική Άσκηση για την εκπαίδευση και καλύτερη δυνατή προετοιμασία των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών πρόκειται να...
πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 το πρωί, στη δασική περιοχή του Ελευθεροχωρίου και πλησίον της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Σκοπός της Άσκησης είναι η αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης και η βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας όλων των τοπικών και περιφερειακών φορέων που συμμετέχουν σε δράσεις αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.

 Για τον σχεδιασμό και καλύτερη οργάνωση της Άσκησης πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που συμμετέχουν στην άσκηση, στις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας.

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Γεώργιος Παυλίδης, ενώ τα ειδικότερα στοιχεία του σεναρίου της Άσκησης παρουσίασε ο Διοικητής της Π.Υ. Γιαννιτσών Τσάγκαλος Κωνσταντίνος.

Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς απαιτεί την ενεργητική εμπλοκή των φορέων και τον άριστο συντονισμό τους. Η άσκηση περιλαμβάνει πραγματική κινητοποίηση των δυνάμεων (δεν διεξάγεται «επί χάρτου» όπως άλλες ασκήσεις, ενώ η περιοχή πραγματοποίησης επιλέχθηκε λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της και της μεγάλης σημασίας που έχει η προστασία των μαθητικών κατασκηνώσεων και των κατοικιών και λοιπών ανθρωπογενών δραστηριοτήτων περιφερειακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.