Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Ημερίδα για τη σχολική βία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παραβρέθηκε και χαιρέτησε την Ημερίδα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας που οργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και πραγματοποιήθηκε στις 15/4 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητρόπολης.




Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, εκπαιδευτικοί και πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες. Οι εισηγητές κάλυψαν διεπιστημονικά το θέμα της σχολικής βίας και εκφοβισμού, παρουσιάζοντας επιστημονικές απόψεις, στοιχεία ερευνών και πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση αντίστοιχων περιστατικών.


Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη στην Ημερίδα για τη σχολική βία:


«Ο τίτλος της Ημερίδα είναι ενδεικτικός του προβλήματος της σχολικής βίας. Είναι μία πράξη στην οποία δεν υπάρχουν νικητές, δεν υπάρχουν κερδισμένοι. Θύτης και θύμα βιώνουν τα αποτελέσματα μίας αδιέξοδης κατάστασης για την οποία χρειάζεται υπεύθυνη και αποτελεσματική παρέμβαση.




Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και των ενδιαφερόμενων μερών αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διαχείριση μίας προβληματικής κατάστασης. Παρά το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης και αξιόλογοι ερευνητές έχουν φέρει το θέμα της σχολικής βίας πολλές φορές στην επικαιρότητα, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δεν έχουν υπάρξει πολλές ανάλογες πρωτοβουλίες.


Με την ευκαιρία της Ημερίδας θα ήθελα να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να αναπτύσσεται εποικοδομητικός δημόσιος διάλογος για θέματα που υπάρχουν στην κοινωνία, την επηρεάζουν βαθειά και, παρόλα αυτά, κάποιοι επιλέγουν το δρόμο της σιωπής. Η σιωπή και το κουκούλωμα των καταστάσεων είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος για τη διαιώνιση πολλών προβληματικών καταστάσεων.


Ο ρόλος της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης αφορά κυρίως την εξασφάλιση των κατάλληλων υποδομών και συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για την ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών μας. Βασικό στοιχείο του περιβάλλοντος αποτελούν και οι διαπροσωπικές σχέσεις, το σχολικό κλίμα που θα δώσει κίνητρο και θα υποστηρίξει παραπέρα τους μαθητές για διακεκριμένη επίδοση. Οι υποδομές που δημιουργούμε είναι σημαντικό να είναι λειτουργικές και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο από το έμψυχο δυναμικό των σχολικών μονάδων. Στο πλαίσιο αυτό, μας ενδιαφέρει να υπάρχει ισορροπία στις σχέσεις, καλή ψυχολογία και περιθώρια για ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων που προάγουν τον άνθρωπο και τον πολιτισμό».


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε επίσης στην συναυλία του Πολιτιστικού Συλλόγυ Σερραική Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης» που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα (15/4) στην Άψαλο του Δήμου Αλμωπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.